Mem van Nanne
Liefdevol, natuurlijk en duurzaam opgroeien.
 

Babyverzorging: natuurlijk, veilig en duurzaam

Al voordat Nanne bij ons was, begon naast mijn wasbare luier zoektocht ook de zoektocht naar fijne babyverzorgingsproducten voor hem. Ook al heeft een babyhuidje niet veel nodig - wassen met alleen water (en een beetje moedermelk als je dat hebt) is vaak al voldoende - toch wilde ik graag een aantal verzorgingsproducten in huis hebben 🧼. Mijn zoektocht leidde toen naar een aantal merken uit Duitsland, omdat er daar (al) meer aandacht is voor natuurlijke, veilige en duurzame (baby)verzorgingsproducten dan in Nederland. 


Veel klanten van Mem van Nanne hielden zich ook bezig met de vraag welke babyverzorging nou écht goed is 💭, en vroegen mij wat ik gebruik voor Nanne. Als ik ze dan vertelde dat ik het uit Duitsland haalde, waren ze hier natuurlijk niet echt mee verder geholpen. En dit vond ik jammer, dus begon ik mijn zoektocht opnieuw. Want goede (in mijn ogen is dat veilige, natuurlijk en duurzame) babyverzorging moet toch ook makkelijker te verkrijgen en voor iedereen bereikbaar zijn 🤍?


Eerlijk is eerlijk: het was een lastige zoektocht om een merk te vinden waar ik 100% achter sta. Het is soms best schrikken wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt van een op het eerste oog lijkend goed merk, en dan toch bijvoorbeeld schadelijke sulfaten zoals SL(E)S of andere synthetische toevoegingen zoals parfum ziet staan ⚠️. En ook 100% natuurlijke merken kunnen sulfaten bevatten, namelijk SCS (uit kokosnoot). Alhoewel dit minder schadelijk is dan SL(E)S, blijft het een sulfaat wat het babyhuidje uitdroogt. Dit ingrediënt wilde ik dan ook graag vermijden. 


Ook vond ik het erg belangrijk om een merk te kiezen waarvan álle producten goed zijn, zodat je er blind op kunt vertrouwen dat het goed zit, ongeacht het verzorgingsproduct dat je koopt. En na een jaar zoeken is het gelukt: Mem van Nanne heeft nu ook 100% natuurlijke, veilige en duurzame (baby)verzorgingsproducten 🌺!


INCIA

Het babyhuidje is erg gevoelig. De verzorgingsproducten van INCIA bevatten daarom geen synthetische conserveermiddelen, geurstoffen, siliconen en petrochemische verbindingen. Deze ingrediënten worden bewust niet gebruikt omdat ze schadelijk zijn, en ook drogen ze de huid uit. INCIA gebruikt daarom alleen maar 100% natuurlijke ingrediënten 🌿. Deze voeden de huid, bieden bescherming en zijn hypoallergeen. INCIA producten bevatten ook geen natuurlijke sulfaten ✔️.


Waarom natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken?
Het antwoord is simpel: natuurlijke producten bevatten geen gevaarlijke stoffen. Veel babyverzorgingsproducten claimen zacht voor de huid en verzorgend te zijn. De ingrediëntenlijst bevat echter volop chemicaliën en synthetische stoffen. Deze zorgen bijvoorbeeld voor snellere opname in de huid, of een specifiek geurtje. INCIA gebruikt deze stoffen niet. De INCIA babyverzorging bevat géén BHT, BHA of vergelijkbare synthetische antioxidanten. Elke druppel van de INCIA baby olie bestaat uit natuurlijke stoffen. Hier is een reden voor.


Synthetische antioxidanten hebben mogelijke bijwerkingen. De stofjes kunnen een negatieve invloed hebben op het welzijn van je baby.
Gelukkig biedt de natuur vele oplossingen. INCIA zet daarom natuurlijke alternatieven in voor deze stoffen. In plaats van synthetische antioxidanten gebruikt INCIA natuurlijke vitamine E (tocoferol) als belangrijk ingrediënt. Dit verlengt o.a. de houdbaarheid van de producten.

Zonder zink

De meeste producten tegen luieruitslag bevatten zink. Je kent dan ook vast zinkzalf wel. Hoewel zink een belangrijk mineraal is, krijgen we al snel teveel zink binnen. Deze INCIA preventieve en natuurlijke luieruitslag gel bevat daarom geen zink. De natuurlijke oliën en ingrediënten zoals shea butter en bijenwas ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en verzachten deze waar nodig. Deze ingrediënten staan ook bekend om hun hydratatie.


Kenmerken INCIA producten

✔ 100% natuurlijke ingrediënten
✔ Dierproefvrij

✔ Niet schadelijk voor het (oppervlakte) water

✔ 100% recyclebare verpakkingen
✔ Geen dierlijke bijproducten
✔ Niet schadelijk voor de gezondheid
✔ Kindvriendelijk
✔ Bevat geen kunstmatige geur- of kleurstoffen
✔ Bevat geen chemicaliën
✔ Geschikt voor de gevoelige huid (o.a. eczeem)
✔ Hydrateert terwijl het reinigt
Helemaal Shea
Omdat ik ook erg graag een fijne Shea Butter en een zeepbar wilde aanbieden, heb ik deze producten van Helemaal Shea in het assortiment opgenomen. De pure shea butter en Baby & Kids zeep van Helemaal Shea zijn veilig, natuurlijk en duurzaam:


✔ Sulfaatvrij
✔ Glutenvrij
✔ Alleen getest op mensen
✔ Palmolievrij
✔ Ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong
✔ Vrij van parabenen, siliconen en flalaten
✔ Vrij van synthetische kleurstoffen
✔ Vrij van microplastics
✔ Vrij van conserveringsmiddelen
✔ Parfumvrij
✔ Plasticvrij en 100% recyclebaar verpakt (blik en fsc gecertificeerd kartonnen doosje)

                     

                                     
Over alle verzorgingsproducten van INCIA en Helemaal Shea is uitleg te vinden op de onderliggende webpagina's 🌐. Alle producten zijn bij Mem van Nanne op voorraad, bestellen kan via onderstaand formulier. 
 
E-mailen
Instagram