Mem van Nanne
Liefdevol, natuurlijk en duurzaam opgroeien.
 

Wasbare luiers: klein beginnen

Als het gaat over besparen voor het milieu (én je portemonnee), geldt natuurlijk het motto: alle kleine beetjes helpen! Dus vind je de overstap naar volledig wasbaar luieren nog iets te veel van het goede? Dan vind je hieronder een paar ideeën om toch een klein begin te maken in de overstap van wegwerp, naar wasbaar 🌼. Enthousiast geworden? Al deze artikelen zijn natuurlijk te bekijken en te verkrijgen bij Mem van Nanne, en ik denk graag met je mee voor advies!Wasbare (billen)doekjes
Wegwerp(billen)doekjes, de gewoonste zaak van de wereld. Per verschoning pak je er al snel een paar, en nog eentje extra voor de zekerheid. Of ze komen zelfs met meerdere tegelijk uit het pakje. Ze zijn ook handig voor vieze handjes, gezichtjes, gemorst eten of drinken en ga zo maar door. En wat is nou zo'n klein doekje? 


Maar wist je dat:
⚠️ Een kindje in de eerste drie levensjaren ongeveer 13.000 wegwerpdoekjes gebruikt (alleen bij het verschonen)
⚠️ 90% van de wegwerpdoekjes plastic bevat en een pakje standaard babydoekjes even veel plastic bevat als twee 1 liter PET flessen
⚠️ Wegwerpdoekjes in de top 15 van meest gevonden afvalitems langs de rivieren staan
⚠️ Er wegwerpdoekjes gevonden worden bij 1 op de 5 metingen langs de Maas en Waal gevonden, met gemiddeld 12 doekjes per 100 meter rivieroever (bron: schonerivieren.org)
⚠️ Volgens het WWF er jaarlijks 8 miljoen ton plastic in de oceaan terechtkomt, waarvan 50% single-use plastic is
⚠️ Veruit de meeste wegwerp(billen)doekjes naast plastic, ook chemicaliën, parfums en/of oliën bevatten

Hoe kan het anders?
🌍 Ruil je (minimaal) 13.000 wegwerpdoekjes in voor 25-50 wasbare billendoekjes
🌍 Deze doekjes zijn gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen en gaan meerdere kindjes mee
🌍 Deze doekjes maken beter schoon, dus je hebt er per verschoning minder van nodig (maar een wegwerpdoekje of wc papiertje voor de ergste 💩 kan natuurlijk altijd)
🌍 De doekjes bevatten geen chemicaliën en parfums. Alleen water, en eventueel naar eigen wens een druppeltje olie of iets anders
💰 Je bent voor een tiende van de prijs klaar!


Het gebruiken van de wasbare billendoekjes kun je op twee manieren doen: als eerste kun je ongeveer voor twee dagen aan billendoekjes in een bakje met water (+ eventueel een olie) klaarmaken, zodat ze meteen gebruikt kunnen worden. Ook kun je de billendoekjes droog bewaren en tijdens het verschonen even natsprayen met een sprayflacon met water (+ eventueel een olie). Wanneer je op pad gaat is een mini wetbag om de (klaargemaakte) schone billendoekjes in mee te nemen erg handig. Tip: Mem van Nanne heeft naast de wasbare billendoekjes en toebehoren, ook wasbare doekjes voor gezicht & handjes!


Lekker slapen – Wasbare nachtluiers

Wist je dat er speciale wasbare nachtluiers zijn? Deze extra absorberende luiers staan garant voor een zorgeloze nacht slaap voor baby én ouders 🌛. Ouders lopen er vaak tegenaan dat wegwerpluiers ’s nachts lekken. Elke nacht de luiers verschonen of steeds de (wollen 🐑) kleertjes en misschien zelfs het beddengoed moeten verschonen midden in de nacht is natuurlijk niet fijn. Deze wasbare nachtluier is dé oplossing voor dit probleem. Uit vele ervaringen, onder andere van klanten van Mem van Nanne, blijkt dat met deze wasbare nachtluier het lekken (op een ongelukje na) helemaal voorbij is. Hiernaast zijn er ook bijkomende voordelen: het doorslapen kan langer worden en ook eventuele luieruitslag kan verminderen 🤍 !


Bij deze wasbare nachtluier heb je een overbroekje en fleece inlegvel (voor het droge gevoel), en eventueel ook nog een wegwerp inlegvel voor de ontlasting nodig. In totaal zijn 5-6 nachtluiers + inlegvel en 2-3 overbroekjes alles wat je nodig hebt voor een kindje vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheid. Dus het is naast alle voordelen die hierboven staan ook nog eens veel beter voor het milieu dan het gebruik van wegwerpluiers 🌍!Oefenbroekjes

Oefenbroekjes zijn bedoeld om kindjes te helpen bij het zindelijk worden en ook kunnen ze worden gebruikt bij Baby Zindelijkheids Communicatie. Oefenbroekjes zien er veel meer uit als een gewone onderbroek dan luiers, en kinderen kunnen de oefenbroekjes makkelijker zelf aan- en uittrekken. De wasbare oefenbroekjes van Mem van Nanne kunnen gewoon met de normale was mee!

Bij het uitkiezen van een oefenbroekje is het belangrijk om rekening te houden met het stadium van het zindelijkheidsproces waarin je kindje zich bevindt. Het ene oefenbroekje met ingebouwde absorptie vangt bijvoorbeeld een klein ongelukje op, en het andere heeft een hogere absorptie. Mem van Nanne heeft ook oefenbroekjes die te vullen zijn met elk type absorptie naar keuze waardoor het heel erg flexibel te gebruiken is voor kleine tot grote plasjes 💦. 


Veel oefenbroekjes zijn op maat/bouw te verstellen en van een merk oefenbroekjes zijn zelfs drie maten te verkrijgen, zodat er een passend oefenbroekje is voor alle kindjes tussen de 8-12kg (maat M), 12-16kg (maat L)  en 15-25kg (maat XL).Wetbags

Een wetbag gebruik je om onderweg de vieze wasbare luiers en/of billendoekjes in te bewaren. Ze zijn namelijk water- en geurdicht, maar wel ademend. Gebruik je geen wasbare luiers? Ook reden genoeg om zo'n mooie wetbag aan te schaffen! Een wetbag is namelijk ook erg handig voor allerlei andere dingen, zoals het bewaren van natte (zwem- of sport)kleding 💦.

Bij Mem van Nanne zijn van twee merken wetbags op voorraad, die beide bijzonder zijn op hun eigen manier. De ene wetbag is namelijk zowel als kleine wetbag (30x23cm) en als grote wetbag (30x45cm) te gebruiken. Deze wetbag is op maat te verstellen door middel van drukknoopjes 💡. De andere wetbag heeft twee vakken, die afzonderlijk van elkaar waterdicht zijn. Zo kan je het tweede vak gebruiken voor bijvoorbeeld de schone natte doekjes, schone kleren of een overbroekje. 


Zwemluiers
En weet je wat ook leuk is voor ín je wetbag? Een wasbare zwemluier 🐳! De zwemluiers van Mem van Nanne matchen namelijk met de wetbags. Maar buiten dat kan het kiezen voor een zwasbare zwemluier natuurlijk veel wegwerp zwemluiers besparen. Dit scheelt het milieu, maar ook in je portemonnee! Wasbare zwemluiers groeien met het kindje mee omdat ze op maat te verstellen zijn. Ze kunnen worden gebruikt bij kindjes tussen de 0 en 3 jaar oud.


Een kleine indruk van het assortiment van Mem van Nanne 🛍️ 
 
E-mailen
Instagram